entree

Waarom een Zweeds tuinkantoor de ideale werkplek is

Zweden – Het land van grote meren, veel ruimte en groene natuur. Het is niet gek dat we een stukje Zweden naar Nederland willen halen. Velen van ons dromen dan ook van een Zweeds tuinkantoor, gebaseerd op de populaire Zweedse stuga. In deze blog leggen we uit waarom een Zweeds tuinkantoor de ideale werkplek is.

Een prefab tuinkantoor in de vorm van een stuga

Wat is een stuga precies en waarom trekt het ons zo aan? Een stuga is simpel gezegd een Zweeds houten vakantiehuis. In Zweden zien we dit soort woningen vaak midden in de natuur aan een meer. Ze zijn zeer eenvoudig, met één of meerdere kleine slaapkamers. Het is de ideale vakantieplek om tot rust te komen. Ideaal als we dit kunnen omvormen tot een modern tuinkantoor. En wel om de volgende redenen:

Eenvoud en rust in een tuinkantoor

Sommigen vinden het behoorlijk pittig, zo’n Zweedse stuga met kleine kamers en een stuk minder luxe dan we gewend zijn. Maar het is wel heel handig voor een tuinkantoor. Zweedse tuinkantoren reflecteren de stuga in zijn eenvoud en perfect ingedeelde kamers zodat alles précies past. Geen overbodige spullen, alleen de belangrijkste dingen in uw Zweedse tuinhuis. Daar heeft u dus helemaal niet veel ruimte voor nodig. En die eenvoud, dat geeft ook nog eens een gevoel van rust.

Een Zweeds tuinkantoor geeft het gevoel van midden in de natuur zijn

Een écht Zweeds tuinkantoor is van hout. Een houten tuinkantoor in de tuin geeft u het gevoel midden in de natuur te zijn vanwege het natuurlijke materiaal. Daarbij bent u immers ook dichtbij de natuur, maar dan in uw eigen tuin. Een paar groene struiken of bomen nabij uw Zweeds tuinkantoor, en het is nét alsof u midden in de natuur aan het werk bent.

Dichtbij huis werken in een tuinkantoor

Een tuinkantoor heeft de ideale locatie voor diegenen die graag dichtbij huis werken. Maar toch met een duidelijke afscheiding van uw woonhuis, zodat werk en privé goed gescheiden blijven.

Goedkope tuinkantoren met een Zweeds tintje

En zo’n Zweeds tuinkantoor hoeft niet duur te zijn. Vooral niet als u kiest voor een prefab tuinkantoor. Deze worden in één keer gemaakt van duurzaam houtmateriaal. Een prefab tuinkantoor kan dus al binnen een paar maanden in uw tuin staan voor een betaalbare prijs. Wilt u meer weten over een tuinkantoor prefab? Wij helpen u graag verder!