slaapkamer hoek

Een gastenverblijf in uw eigen tuin verhuren: 5 tips

Denkt u erover om een tuinhuis als gastenverblijf te laten bouwen en vervolgens te verhuren? Geen slecht idee, als u kijkt naar de cijfers van Airbnb, de populaire online marktplaats voor het verhuren van gastenverblijven. Meer dan twee miljoen gasten verblijven in een gastenverblijf via Airbnb per nacht. En een tuinhuis als gastenverblijf klinkt enorm luxe, te weten dat er meer dan 2400 boomhutten op de website te huur staan…. Maar waar moet u beginnen als u een tuinhuis als gastenverblijf wil bouwen en verhuren? Hieronder vindt u 5 tips.

1. De juiste locatie voor uw gastenverblijf in de tuin

Denk goed na over de locatie van uw tuinhuis gastenverblijf. Zo moet het tuinhuis  als gastenverblijf goed bereikbaar zijn. Het is niet prettig als gasten door uw woonhuis of langs een smal grindpad naar hun gastenverblijf moeten lopen. Denk daarbij na over zonlicht en schaduw, uitzicht, en privacy.

2. Een tuinhuis met de juiste papieren

Onderzoek van te voren goed welke vergunningen u moet aanvragen om uw tuinhuis als gastenverblijf te mogen (ver)bouwen en verhuren. Zo komt u niet onverwachts voor verassingen te staan.

3. Slimme materialen voor uw tuinhuis als gastenverblijf

Bedenk goed welke materialen u wilt gebruiken. Zo is een houten tuinhuis als gastenverblijf ideaal: Dit materiaal is niet duur en isoleert warmte en kou. En dat scheelt u vervolgens in de energiekosten voor het gastenverblijf in uw tuin.

4. Zorg voor een kwalitatief goed gastenverblijf tuinhuis

Wilt u er zeker van zijn dat uw tuinhuis na jaren nog perfect kan dienen als gastenverblijf? Kies dan voor kwaliteit. Kies een betrouwbare leverancier die van a tot z met u meedenkt en duurzame, sterke materialen gebruikt. Bij Trident International maken we gebruik van de beste houtmaterialen en worden de tuinhuizen met de hand gemaakt. Daarbij heeft u bij ons 5 jaar garantie.

5. Deel uw gastenverblijf efficiënt in

Een tuinhuis is zeer compact, en om te dienen als gastenverblijf is het handig na te denken over een efficiënte indeling van de kamers en meubelen. Kiest u voor een slaapkamer minder? Dan is het bijvoorbeeld handig een slaapbank in de kamer te overwegen.  Zo maakt u een tuinhuis als gastenverblijf comfortabel voor meerdere nachten. Trident International denkt graag met u mee over de indeling van uw tuinhuis gastenverblijf.